LOGO1


Το βασικό χαρακτηριστικό που ενδιαφέρει όλους τους άντρες είναι να έχουν ένα πολύ καλό στυλ μαλλιών. Είναι το Α και το Ω της γενικής σου εμφάνισης.

Antrika koyremata prosopo102

Ένα καλό ανδρικό κούρεμα είναι βασικότατο ώστε να αναδείξει τα καλά του χαρακτηριστικά και πιθανόν να κρύψει και κάποιες ατέλειες.

Ποιο είναι το σχήμα του προσώπου του;

Πως όμως θα καθορίσεις σε ποια κατηγορία ανήκει το πρόσωπο του; Είναι κάτι εύκολο. Τώρα θα δούμε κάποια στοιχεία που έχει η κάθε κατηγορία προσώπου ώστε να καταλάβεις κι εσύ σε ποια ανήκει και να πράξεις ανάλογα.

  • Πρώτη κατηγορία αφορά το οβάλ σχήμα. Το μήκος του προσώπου είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των ζυγωματικών και το μέτωπο είναι μεγαλύτερο από την γραμμή του σαγονιού. Η γωνία του σαγονιού είναι πιο στρογγυλεμένη παρά μυτερή.
  • Μετά βλέπουμε την κατηγορία Ορθογώνιο. Το μήκος του προσώπου είναι η μεγαλύτερη μέτρηση. Μέτωπο, ζυγωματικά και γραμμή σαγονιού έχουν παρόμοιες μετρήσεις.
  • Το επόμενο είναι το τριγωνικό σχήμα. Η μέτρηση της γραμμής σαγονιού είναι μεγαλύτερη από τα ζυγωματικά που με την σειρά τους είναι μεγαλύτερα από το μέτωπο.
  • Το γνωστό σε όλους μας Στρογγυλό πρόσωπο. Τα ζυγωματικά και το μήκος προσώπου έχουν παρόμοια μέτρηση. Είναι μεγαλύτερα από το μέτωπο και την γραμμή του σαγονιού.
  • Στη συνέχεια συναντάμε το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς. Το μέτωπο είναι μεγαλύτερο από τα ζυγωματικά και την γραμμή σαγονιού. Το πηγούνι είναι μυτερό.
  • Το θεωρητικά απόλυτο αρρενωπό σχήμα προσώπου είναι το τετράγωνο.  Όλες οι μετρήσεις είναι σχεδόν ίδιες. Η γωνία του σαγονιού είναι πιο μυτερή απ ότι στρογγυλή.
  • Τέλος θα δούμε ένα λίγο σπάνιο είδος σχήματος, το διαμάντι. Το μήκος του προσώπου είναι το μεγαλύτερο στις μετρήσεις. Μετά με σειρά προς τα κάτω: ζυγωματικά, μέτωπο, και το μικρότερο είναι το σαγόνι. Το οποίο είναι και μυτερό.

Κουρέματα για οβάλ πρόσωπα

Antrika koyremata prosopo103Μπορεί στις γυναίκες αυτό το σχήμα να είναι το απόλυτο ζητούμενο δεν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και στους άντρες.

Antrika koyremata prosopo104Έχοντας οβάλ πρόσωπο είναι κάτι καλό που μπορείς εύκολα να πειραματιστείς. Συμμετρικό και με καλές αναλογίες το οβάλ πρόσωπο σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις σχεδόν οποιοδήποτε κούρεμα.

Antrika koyremata prosopo105Το μυστικό είναι να μην ρίχνεις τα μαλλιά του στο μέτωπο του και δίνεις όγκο και γωνίες στην κορυφή του.

Κουρέματα για τετραγωνικά πρόσωπα

Antrika koyremata prosopo106Θεωρείται το σχήμα κεφαλιού με το πιο αρρενωπό στυλ. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το η κοφτερή γραμμή σαγονιού και οι ίσες αναλογίες όλης της υπόλοιπης εμφάνισης.

Antrika koyremata prosopo107Όπως και στο οβάλ είναι η τέλεια βάση για τα περισσότερα είδη κουρέματος. Μπορεί εύκολα να γίνει ένα πολύ κοντό αλλά και κούρεμα με μακρύτερα μαλλιά.

Antrika koyremata prosopo108Απλά σημείωσε ότι όσο πιο κοντά τα κάνεις τόσο πιο ‘στρατιωτικό΄ θα δείχνει. Κάτι που δεν είναι για όλους καλό. Τα κλασσικά είναι τα καλύτερα.  Δες τις παρακάτω φώτο.

Κουρέματα για ορθογωνικά πρόσωπα

Antrika koyremata prosopo109Το μακρύτερο από σχήματα προσώπου, είναι κάτι μεταξύ οβάλ και τετραγωνικού. Αυτό είναι το ορθογωνικό σχήμα προσώπου.

Antrika koyremata prosopo110

Γι αυτό θέλει προσοχή στο στυλ κουρέματος για να μην το κάνουμε να δείχνει ακόμα πιο μακρύ.

Antrika koyremata prosopo111Οι ειδικοί συμβουλεύουν να διαλέξεις ένα καλά αναλογικό κούρεμα που δεν θα έχει πολύ κοντά τα πλαϊνά και δεν θα αφήνει μεγάλο μήκος στο επάνω μέρος.

Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα

Antrika koyremata prosopo112Στρογγυλό πρόσωπο με ένα στρογγυλεμένο σαγόνι και χωρίς γωνίες. Αυτό το σχήμα λοιπόν, επωφελείται από ένα κούρεμα που θα του δώσει έναν ορισμό. Τα στρογγυλά πρόσωπα δεν έχουν και τόσες γωνίες όπως τα άλλα.

Antrika koyremata prosopo113Γι αυτό πρέπει να δημιουργήσεις μια δομημένη αυταπάτη με τα μαλλιά του. Ένα στυλ με ύψος στην κορυφή και στενό στα πλαϊνά. Antrika koyremata prosopo114Επίσης μια τετραγωνική γενειάδα θα τον βοηθήσει στο να ‘ μικραίνει ‘ η περιοχή του σαγονιού του.

Κουρέματα για πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού

Antrika koyremata prosopo115Στενό στο σαγόνι και φαρδύ στα ζυγωματικά. Το πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού είναι από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις. Ακριβώς γι αυτό θέλει ειδική προσοχή στο κούρεμα που θα διαλέξεις.

Antrika koyremata prosopo116Κουρέματα που θα δώσουν πλάτος στο μέτωπο του και στην περιοχή του σαγονιού είναι τα καλύτερα για εκείνων. Οι φράντζες λειτουργούν καλά, και προσθέτουν όγκο.

Antrika koyremata prosopo117Επίσης κουρέματα με μακρύ μαλλί είναι καλά εφόσον το βάζεις πίσω από τα αυτιά σου τονίζοντας την δομή του προσώπου σου.

Κουρέματα προσώπου σχήματος καρδιάς

Antrika koyremata prosopo118Φαρδύ στο επάνω μέρος του κεφαλιού και σταδιακά μικραίνοντας όπως πάμε για την περιοχή του σαγονιού. Αυτό το σπάνιο σχήμα μπορεί να ευνοηθεί από κάποιες οπτικές αυταπάτες για να δείχνει πιο δομημένο.

Antrika koyremata prosopo119Αποφύγετε πολύ κοντά κουρέματα που θα τονίσουν το πλάτος του μετώπου και την στενότητα του σαγονιού. Ένα μεσαίου μήκους μαλλί είναι το ιδανικό για αυτό το πρόσωπο.

Antrika koyremata prosopo120Επίσης αφήνοντας ένα κοντό περιποιημένο μούσι θα βοηθήσει στο τελικό σύνολο.

Κουρέματα για πρόσωπα τριγωνικού σχήματος

Antrika koyremata prosopo121Με το στενό του μέτωπο και την πλατιά γραμμή σαγονιού, το τριγωνικό πρόσωπο απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με το σχήμα καρδιάς.

Antrika koyremata prosopo122Ένα κούρεμα με όγκο είναι ότι πρέπει για αυτήν την περίπτωση. Ιδανικό για μαλλί μήκους μέχρι την μύτη με πλήρης πλευρές που θα δώσουν βάθος στο πρόσωπο.

Antrika koyremata prosopo123Όσο για γενειάδα ίσως το ελάχιστο σε μήκος θα ήταν καλό για την περίπτωση του.

Ήρθε λοιπόν η ώρα για να ανανεώσεις και την εμφάνιση του. Σε όποια κατηγορία και να ανήκει απλά διάλεξε το κατάλληλο κούρεμα για το δικό του σχήμα προσώπου, με βάση τις συμβουλές που γράφουμε.

Πηγή: https://www.the-man.gr

Antrika koyremata prosopo124