LOGO1


Πριν κάνεις την πολυπόθητη αλλαγή που θα σου ζητήσει, διάβασε αυτό να θυμηθείς τους βασικούς κανόνες.

Koyrema sxima102Ο τύπος των μαλλιών της και τα χαρακτηριστικά της παίζουν σπουδαίο ρόλο στην επιλογή του κουρέματος. Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνάς κι ακόμη έναν σημαντικό παράγοντα: το σχήμα του προσώπου της. Ποιο είναι το σωστό κούρεμα για το δικό της πρόσωπο;

Στρογγυλό πρόσωπο.

Koyrema sxima103«Ένα στρογγυλό πρόσωπο θα μοιάζει υπέροχο με ένα ασύμμετρο κούρεμα, δηλαδή μία μείξη διαφόρων μηκών», λέει ο Chris McMillan, hairstylist. «Αν προσθέσεις μία έντονη χωρίστρα στο πλάι και μακριές αφέλειες που θα πέφτουν στο πλάι, θα μοιάζει πιο αδύνατη».

Koyrema sxima104«Αντιθέτως, αν επιθυμεί μία χωρίστρα στη μέση ο καλύτερος τρόπος για να «δουλέψεις» σε ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι τα μαλλιά της να είναι λίγο πιο μακριά από το ύψος των ώμων με μύτες που φτάνουν στο ύψος του σαγονιού της», λέει ο McMillan.

Οβάλ πρόσωπο.

Koyrema sxima105«Αν το πρόσωπο της τείνει να μοιάζει μακρύ, ίσιες αφέλειες μέχρι το ύψος των φρυδιών θα δώσει τη ψευδαίσθηση πλάτους», λέει ο McMillan.

Koyrema sxima106«Μία χωρίστρα στη μέση για μαλλιά που αγγίζουν τους ώμους (ή είναι πιο μακριά), είναι ό,τι χρειάζεσαι απέναντι σε ένα οβάλ background. Για να μη φαίνεται πολύ αυστηρό, προτίμησε μερικούς απαλούς κυματισμούς».

Τετράγωνο πρόσωπο.

Koyrema sxima107«Δοκίμασε κυματισμούς από τα αυτιά και κάτω που θα επισκιάσουν την «αυστηρότητα» του σαγονιού», προτείνει ο McMillan.

Koyrema sxima108Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς.

Koyrema sxima109«Τα μαλλιά που φτάνουν ακριβώς κάτω από το σαγόνι, βοηθούν στο να «γεμίσει» η περιοχή και μαλακώνουν το τρίγωνο του προσώπου», εξηγεί ο Ted Gibson, hairstylist.

Koyrema sxima110«Για να απαλύνεις ακόμα περισσότερο τις γραμμές του προσώπου, δώσε όγκο στα μαλλιά με μία στρογγυλή βούρτσα κι ένα σπρέι όγκου».

Πηγή: http://www.shape.gr

Koyrema sxima111